Aan alle KNHS leden van Drenthe,

 

Wij, regionaal spring- en dressuurforum Drenthe, willen jullie graag uitnodigen voor een Hippisch Café.

Wij willen heel graag horen hoe jullie over verschillende zaken denken, o.a. 

- Lidmaatschapsstructuur KNHS. Waarom verplicht lid zijn van een vereniging? In plaats daarvan zouden wedstrijdruiters ook rechtstreeks lid kunnen zijn van de KNHS.

- De mogelijkheid om starten in elke klasse toe te staan. Bij onvoldoende punten kan een ruiter zelf afleiden dat nog niet wordt voldaan aan het gevraagde niveau. Dus promotie wordt daarmee afgeraden.

- Onderscheid amateur en professionals blijft een heikel punt. Veel kampioenschappen worden gedomineerd door ‘de profs’. Moeten we hier iets aan doen? Of vinden we dit een gezonde stimulans? Het probleem zal zijn dat er geen waterdichte lijn te trekken is.

- Hoe kunnen we jong talent stimuleren? Als voorbeelden hebben we het HTC, de JSP en het KNHStalentenplan. Kunnen we ondernemers aantrekken die willen sponsoren? Is iets dergelijks als het ‘nei Grand Prix mei Grand Prix’ project te realiseren in Drenthe?

 
Dit zijn een aantal gespreksonderwerpen die invloed kunnen hebben op de ontwikkelingen binnen onze sport. Willen wij deze kant op of juist niet? Hebben jullie goede ideeën over veranderingen die bijdragen aan het verbeteren van onze sport of weten jullie alternatieve wedstrijdvormen die ontwikkeld zouden kunnen worden? Ook willen we graag van de ruiters die zich niet aangetrokken voelen tot de reguliere sport horen wat zij graag zouden willen in de toekomst.
 
Kortom, alles is bespreekbaar en we willen heel graag van de Drentse ruiters horen welke kant de sport op moet gaan in de komende jaren.
 
Wij nodigen jullie dan ook uit om op vrijdag 20 april om 20.00 uur in de manége van de Stroomruiters in Beilen te komen om met ons over de toekomst van onze mooie sport te praten. 
 
Om een beetje in te kunnen schatten hoeveel mensen er komen vragen wij jullie om je aan te melden bij: dressuurcafedrenthe@gmail.com
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Regionaal springforum Drenthe
Regionaal dressuurforum Drenthe
 

 

Calamiteitennummer KNHS
Er zijn veel mensen die plezier beleven aan de paardensport. Helaas kunnen er zich tijdens KNHS wedstrijden en –evenementen noodsituaties voordoen die de paardensport raken en waar u als official of  wedstrijdorganisator mee te maken kunt krijgen. Om u dan optimaal van dienst te kunnen zijn hebben wij een nieuw calamiteitennummer in het leven geroepen, waarmee u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week, kunt bereiken.

Calamiteit? Bel 0900-112KNHS
Heeft u een calamiteit te melden? Bel voor dringende zaken het KNHS calamiteitennummer 0900 – 112KNHS. Via dit nummer kunt u noodgevallen melden die plaatsvinden tijdens KNHS wedstrijden en -evenementen zoals een ernstig ongeval van een deelnemer of het overlijden van een paard, een geweldsituatie, seksuele intimidatie en misbruik of de uitbraak van een besmettelijke paardenziekte als Rhino. Het KNHS calamiteitennummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en is bestemd voor wedstrijdorganisaties, federatievertegenwoordigers en juryleden.

0900-112KNHS: zet het in uw telefoon
Op het moment dat een calamiteit zich voordoet, is het belangrijk om snel en adequaat te kunnen handelen. Sla het KNHS calamiteitennummer 0900-112KNHS op in uw mobiele telefoon onder Calamiteit KNHS, zo bent u goed voorbereid.

Samen werken aan veilligheid
Samen met onze verenigingen bieden wij onze leden vele mogelijkheden om de paardensport te kunnen beoefenen. Van wedstrijden tot buitenritten, van instructie, opleidingen en officials tot korting voor evenementen en een groot scala aan paardensport producten, van talentenplannen tot kennisdeling. De KNHS werkt hierbij aan welzijn, veiligheid en heldere regels en komt op voor de belangen van paardensporters en hun paarden. Het faciliteren van een calamiteitennummer is hier onderdeel van.

Overige vragen
Met overige vragen die niet spoedeisend zijn kunt u zoals gebruikelijk terecht bij de accountmanager in uw regio of bij onze servicedesk tijdens kantooruren via tel. 0577-408300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag verder.