Outdoor kampioenschappen Exloo 2019

 


 

UITSLAG VERENIGINGSKAMPIOENSCHAP

 

UITSLAG Outdoor Springen 2019 (Overzicht - klik hier)

 

 

 Fotoalbum Drentse kampioenschappen springen

Gemaakt door Maarten Sluyter
VERSLAG Regiokampioenschappen Drenthe SPRINGEN te Exloo 2019

verslag: ©Bianca Compagner – foto: ©Maarten Sluyter

Wie mag zich dit jaar de allerbeste combinatie van de regio Drenthe noemen? In het tweede weekend van augustus vond het regio kampioenschap van het springen plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Tussen de regenbuien door, leverden de ruiters en amazones een spannende strijd om de kampioenstitels. Af en toe een windstoot en de hindernissen moesten weer overeind geholpen worden, maar de parcoursbouwers hadden een mooi parcours neergezet.

 

Op vrijdag waren de finales van de klasse B al verreden voor zowel de pony’s als de paarden. Beide groepen werden beoordeeld door gastjury Wendy Timmers. De kampioenstitel van de klasse B bij de paarden ging naar Julian Kruit met Tybe Z. Hij reed een nette ronde en volgens Wendy Timmers was het “een hele fijne ronde om naar te kijken.” Hij verdiende daarmee 90 stijlpunten en daarmee liet hij de concurrentie met 7,5 punt achter zich. Met 82,5 stijlpunten werd Mariel van Mensvoort met Go for it reservekampioen van deze klasse. Menno Waninge kreeg 82 punten voor zijn rondje en werd daarmee derde.

 

Bij de pony’s ging de eerste titel naar Mike Boere met zijn stoere schimmel Mr. Grey. Vijf punten meer dan de nummer twee, Mascha Weinans met D.D.M. Floor, die 77 stijlpunten kreeg in de klasse B-A/B. De meeste stijlpunten in de categorie C gingen naar Niesje Trompetter met Milkmaid, zij kregen 82,5 stijlpunten. Niesje werd gevolgd door Jo Ann von der Heide met Wildemans Lady Lieke met 80 punten. De derde plek was voor Aron Dussel met Sydney, die kreeg 77,5 punten van de jury. Mascha Weinans met D.D.M. Orchid’s Fiona werd winnares in de klasse B-D/E met 84,5 punt. De nummer twee Sammy Hatzmann met Ukkie kreeg 80,5 punt en met een halve punt minder kwam Maureen Jonker met Mutsaards Daisy op de derde plek.

 

De eerste kampioen van de zaterdag was Leonie Vos met haar pony Camily-Arlanda in de klasse L-D/E. Paulien Mulder met Asterhof’s Vincent kon niet tippen aan de snelle Leonie en werd reserve kampioen. De derde prijs ging naar Dimphy Fokkens met Easy Quibell. Justin Koopmans wist met De Boer-Horsetrucks Isla Bonita de kortste en snelste lijntjes te rijden en finishte daarom met de snelste tijd in de klasse L-C. Rosanne Zinger werd tweede met Miss Alinda en hier vlak achteraan kwam Amanda Vos met Diamond. Renzo Zoer was de concurrentie te slim af met de kleinste pony in de klasse L en werd met zijn First Lady kampioen. Helaas had Silke Reuvekamp met Gruyter’s Memphis een foutje waardoor zij, ondanks de snelste tijd te rijden, toch op de tweede plek terecht kwam.

 

Bij de paarden werd er ook gestreden om de titel in de klasse L. Uiteindelijk ging de kampioenstitel in de klasse L naar Mel van der Kamp met Pandora 258. Stijn Hokse met Zuchiny werd reserve kampioen. Het witte lint ging naar Danique Beijert met Huey.

Renzo Zoer wist voor de tweede keer die dag de kampioenstitel te bemachtigen, deze keer met zijn pony Marshall in de klasse M-C. De tweede prijs ging naar Jayden Metting met J's Quickstar. Simon Redder heeft mooie rondes gereden en werd daarmee als enige overgebleven ruiter in deze klasse de kampioen van de klasse Z-C.

In de klasse M-D/E streden alle combinaties in de barrage om de snelste tijd en die kreeg Annerieke Zinger met Chanel op haar naam. Zij kwam met de snelste tijd binnen en liet daarmee Aylana Smit met De Leijen’s Kim achter haar. Emily Hans met Carbon sloot op de derde plek aan in dit rijtje.

 

Ook in de klasse M paarden was de spanning om te snijden. Wim Pomp had met Ice een erg scherpe tijd neergezet en stond lang aan de leiding, totdat de allerlaatste combinatie nog sneller over de finish ging. Lammie Teunissen reed met De Boer-Horsetrucks High Five een hele strakke barrage en won daarmee de kampioenstitel voor de klasse M. Renate Beuving werd met Inx derde.

Een mooie ronde gereden door Manon van den Hof met haar pony Anemone Mabeline’s Elana leverde haar de eerste plaats op in de klasse Z-D/E. Danielle Holterman had in de barrage helaas wat minder geluk, maar werd alsnog reserve kampioen in deze klasse.

 

De pony Knud van Orchid’s gereden door Anne Feenstra sprong het beste rondje in de ZZ-D/E en kreeg daarmee de kampioenssjerp mee naar huis. Anna Plas had met Gentleman helaas een foutje in de eerste manche, maar werd door de snelste tijd in dezelfde manche toch nog reserve kampioen.

 

In de klasse Z ging de kampioenstitel naar Lennard de Boer met zijn paard Hercules. Renate Beuving had ook in deze klasse goed gereden en gaat met de 2e, 3e en 6e prijs naar huis. Lennard de Boer was erg goed bezig en won ook voor de tweede keer de kampioenstitel, deze keer voor de klasse ZZ en met het paard Florencio. Hij werd ook 3e in deze klasse met het paard Häkkinen en de 2e prijs is voor de eveneens succesvolle Renate Beuving met Horsinaa.

 

De regiokampioenschappen zijn ook dit jaar weer afgesloten met de verenigingskampioenschappen. Het bleef spannend tot het eind, maar er bleven uiteindelijk twee clubs over die zich dit jaar de beste vereniging van de regio Drenthe mogen noemen.

Bij de pony’s waren dit de Stroomruiters uit Beilen, gevolgd door de Boekweitruiters uit Dalerveen. Viribus Unitus uit De Wijk won dit kampioenschap bij de paarden. De rijvereniging uit Exloo werd tweede.

foto1_verslag_springen_2019.jpg (1024×813)

 

De regio mag terugkijken op een geslaagd weekend voor de regiokampioenschappen in het springen. Veel sportiviteit was te zien, ondanks de buien en windstoten. Door de stralende kampioenen en de zon die toch vaak doorbrak, was de zaterdag een hele mooie finaledag.

 

 


 

 

  • Voor informatie betreft het springen en de verenigingskampioenschappen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tel.: 06-207 723 76

  


UITSLAGEN REGIOKAMPIOENSCHAP DRESSUUR

UITSLAGEN Dressuur

 

Uitslag Z2 en ZZL  Proef en kur

 

Afvaardigingslijst Dressuur

 

 

Fotoalbum Drentse Kampioenschappen dressuur

gemaakt door Maarten Sluyter

 
VERSLAG Regiokampioenschappen Drenthe dressuur te Exloo 2019

 

 

 

 

Dit jaar geen selectiewedstrijden in juni en juli, maar alles in 1 kampioenschapsweekend van  1 t/m 3 augustus. Op donderdag 1 augustus waren de selecties voor de pony's en vrijdag 2 augustus de selecties voor de paarden. Alle finales werden op zaterdag 3 augustus verreden.

 

De afdelingsdressuur werd vrijdagavond verreden. Maar liefst 19 teams verschenen in de baan en dit  leverde mooie sport op met spannende momenten. Het weer was een spelbreker en na zware regen- en onweersbuien konden, na een onderbreking van het programma, toch alle teams hun proef rijden. Als afsluiting van deze late avond, reden 3 teams hun kür op muziek.

 

PC de Runderuiters werd 1e bij de L viertallen pony’s en RV de Kloosterruiters wonnen bij de viertallen L voor paarden. De M-viertallen werd gewonnen door RV Stidalruiters en het ZZ viertal van RV Stroomruiters kon zich opstellen als winnaar in de zwaarste klasse.

Bij de zestallen ging de overwinning bij de pony's in de klasse L naar PC Exloo en bij de zestallen L paarden wonnen RV de Runderuiters uit Emmercompascuum. Ook de zestallen in de klasse M en ZZ werden gewonnen door de Runderuiters.

Van de 3 teams die een Kür op muziek reden was ook hier het team van RV de Runderuiters de beste.

 

Zaterdag 3 augustus, de dag van de finales, was het een gezellige drukte op de prachtige terreinen van het Hippisch Centrum Exloo. Het programma verliep voorspoedig en de diverse controles op neusriemen, chipnummers en entingen gingen zonder enige problemen.

 

Bij de kleinste pony's werden Indy Hinstman en de bekende pony Job kampioen in de klasse B,

Floor Tissingh met Bleekmeerhoeve's Winston won bij de C ponys B dressuur en Mascha Weinans met DDM Defilee de Mode won bij de grote pony's de B dressuur.

 

In de L1 dressuur pony's waren de kampioenen; Loes Passier met Olde's Hoeve Enzo categorie a/b

Dion Koopmans met zijn pony De Boer Horsetrucks Isla Bonita categorie c en bij de grootste pony's ging de winst naar Floor Schevers met haar nog jonge Nobis Bolera.

 

De L2 voor pony's categorie a/b werd gewonnen door Angelique Benjamins, in de categorie c werd Willemijn Sijbega kampioen en Marcella Berends won de categorie d/e met haar mooie Star Dancer Z.

 

De M dressuur werd in de categorie a/b gewonnen door de pony Job maar nu met zijn amazone Kyra Hingstman.  De categorie c in de M dressuur was Maud Giethoorn met Dancing Mexx de kampioene

en bij de grote pony's ging de winst in de M1 naar Carlijn van Mensvoort met haar Deanston Emelwerth. In de M2 ging de kampioenstitel naar Indy de Vroet met haar Golden River.

 

De Z1 dressuur voor pony's werd gewonnen door de 14 jarige Meike de Jong en haar

Djinteequa. In de Z2 was B-kaderlid,Esmee Zwaagstra met haar geweldige palominopony Desperado, de overtuigende kampioene.

 

Al deze winnaars zullen onze provincie vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 24 en 25 augustus.

 

Tevens werden alle finales van de paarden dressuur verreden op zaterdag 3 augustus en ook bij de paarden leverde dit prachtige sport op. Veelal met prachtige scores.

 

 

 

In de B dressuur was het Janita Stavast die met haar jonge Kensington prachtige proeven liet zien, en dus overtuigd kampioen van de regio Drenthe werd.

 

De L1 dressuur werd gewonnen door Valancia Kort met Barossi B, lid van de Kasteelruiters uit Coevorden.

en de L2 werd nipt gewonnen door Rick Bruins Slot met zijn Frizzle Sizzle.

 

In de M dressuur werd spannende strijd geleverd. Floor Vos met haar Jack Brown (v. Chippendale) trok aan het langste eind, en werd kampioene in de M1.

in de M2 was het Rachelle Buining met Gant (v. Bon Bravour) die de overwinning pakte.


In de Z1 dressuur liet Nicole de Leeuw het talent van haar I-Catcher zien en werd de nieuwe kampioene.

In de Z2 moest de reguliere proef gereden worden en later op de dag de Kür op Muziek. Met een fantastische score van maar liefst 74.6 % bracht dit de overwinning voor Annemieke Vincourt-Krom  met haar fijn bewegende High Society .

Ook in de hoogste landelijke klasse, de ZZ-licht dressuur, moesten 2 proeven gereden worden.

Ook hier bracht de Kür op muziek de beslissing, Floor Vos reed met Happy-Feet naar 73.4% en

dat was ruimschoots voldoende voor de overwinning.

 

Al deze kampioenen van Drenthe, van harte gefeliciteerd!! Heel veel succes op de Hippiade op 30 en 31 augustus in Ermelo.

 

Nadine Buining

Regiobestuur Drenthe.

 


 

1 t/m 3 augustus dressuur

8 t/tm 10 augustus springen.

 

Tijdens de kampioenschappen is het mogelijk om stallen te huren bij het Hippisch Centrum Exloo.

Kosten: € 25.-- per dag

Opgave: tegelijk met de inschrijving

 

Volledig goedgekeurde vraagprogramma KNHS

 

Verkort vraagprogramma Springen, Klik hier

 

Verkort vraagprogramma Dressuur, Klik hier

 

 

 

 

 

  • Opgave voor alle klassen voor het springen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Verenigingen en Ponyclubs aangesloten bij KNHS Regio Drenthe,

Attentie:

Om te zorgen dat de KNHS zo snel mogelijk de verdeelsleutel klaar kan maken, willen wij jullie vragen zo snel mogelijk bij de regio het aantal deelnemende teams bekend te maken, zodat op het moment van sluitingsdatum van het regiokampioenschap dit zo snel mogelijk aan de KNHS kan worden doorgegeven.
Sluitingsdatum: Zondag 4-8-2019 om 00:00 uur

Geef a.u.b. door dat uw vereniging mee zal doen aan de verenigingskampioenschappen, de indeling van de teams kan later worden doorgegeven.

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opgave formulier Verenigingskampioenschap

 

 


Adressen kampioenschappen:

 

Wedstrijdsecretariaat dressuur,  en afdelingsdressuur
Mevr.M.Gaastra Kerklaan 31a 7848 AC Schoonoord Tel: 06 27553469 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wedstrijdsecretariaat Springen en verenigingskampioenschappen
Mevr.N.Hokse Oude Rijksweg 204 7951 DP Staphorst Tel: 06 20772376 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.