Pilot Jeugdrubrieken dressuur

 

Na het grote succes van de testwedstrijden jeugdrubrieken dressuur start de KNHS vanaf het eerste weekend van juni met een tweede pilot. In de eerste pilot hebben we gewerkt met 4 wedstrijdorganisaties. Zij waren allemaal erg positief en de wedstrijden zijn goed verlopen. De deelnemers waren enthousiast. Omdat we zeker willen zijn dat wat we nu bedacht en getest hebben aansluit bij de wensen van onze deelnemers en dit geen problemen oplevert bij de organisatie van deze rubrieken gaan we de tweede pilot aan de slag met een bredere selectie van organisaties verspreid over het land. Indien deze organisaties, officials en de deelnemers  ook tevreden zijn over de nieuwe rubrieken gaat de KNHS in 2020 van start met de officiële uitrol.

 

Om een goede pilot te kunnen draaien deze zomer, hebben we verspreid over de regio’s minimaal 25 wedstrijden nodig die deze jeugdrubrieken dressuur gaan uitschrijven. Dit komt neer op 2 tot 3 deelnemende wedstrijden per regio.

Ook voor de regio Drenthe zijn wij dus nog op zoek naar deelnemende wedstrijden. 

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Organisaties die vanaf juni t/m half september een ponywedstrijd dressuur organiseren hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de pilot jeugdrubrieken in de dressuur. Dit kan door bij het indienen van het vraagprogramma de jeugdrubrieken aan te maken in plaats van de reguliere rubrieken. In de wedstrijdkalender wordt bij de wedstrijd door de KNHS ook aangegeven dat de wedstrijd deelneemt aan de pilot jeugdrubrieken. Heeft de wedstrijdorganisatie het vraagprogramma al ingediend en willen zij ook deelnemen aan de pilot jeugdrubrieken? Dan kan hiervoor contact opgenomen worden met de afdeling wedstrijden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kan de KNHS de rubrieken aanpassen.

 

Voor het deelnemen aan de pilot hebben we wel een aantal voorwaarden gesteld.

  • De deelnemende wedstrijden kunnen geen selectiewedstrijd, kring- en/of regiokampioenschap zijn. Ook competitiewedstrijden zijn uitgesloten.
  • Inschrijven voor de (hele) wedstrijd is alléén mogelijk via Mijn KNHS.
  • Voor de uitslagverwerking zult u gebruik moeten maken van het  uitslagverwerkings-programma Concours 3.5.
  • Vooraf dient u de juryleden aan de KNHS door te geven.
  • Alle leeftijdsrubrieken en klassen moeten worden uitgeschreven tijdens de wedstrijd
  • Na afloop van de wedstrijd worden op de reguliere wijze de uitslagen naar de KNHS verzonden.
  • De resultaten behaald door de deelnemers worden op de reguliere wijze geregistreerd. Dit betekent dat de behaalde punten gewoon meetellen in de klasse en ponycategorie waarin de deelnemer regulier start.

 

Wanneer de wedstrijdorganisatie via het indienen van het vraagprogramma heeft aangegeven deel te willen nemen aan de pilot jeugdrubrieken dressuur zal de KNHS contact met hen opnemen en krijgen zij dan de benodigde informatie. Vanuit de KNHS zullen we naar behoefte ondersteuning geven. Vanaf het moment dat het vraagprogramma wordt aangemaakt tot het moment waarop de uitslagen naar de KNHS worden verzonden.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de KNHS Servicedesk. Op onze website kunt u meer informatie en achtergronden vinden over leeftijdsrubrieken dressuur op https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/dressuur/jeugdrubrieken-dressuur/

 

 


 

Calamiteitennummer KNHS
Er zijn veel mensen die plezier beleven aan de paardensport. Helaas kunnen er zich tijdens KNHS wedstrijden en –evenementen noodsituaties voordoen die de paardensport raken en waar u als official of  wedstrijdorganisator mee te maken kunt krijgen. Om u dan optimaal van dienst te kunnen zijn hebben wij een nieuw calamiteitennummer in het leven geroepen, waarmee u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week, kunt bereiken.

Calamiteit? Bel 0900-112KNHS
Heeft u een calamiteit te melden? Bel voor dringende zaken het KNHS calamiteitennummer 0900 – 112KNHS. Via dit nummer kunt u noodgevallen melden die plaatsvinden tijdens KNHS wedstrijden en -evenementen zoals een ernstig ongeval van een deelnemer of het overlijden van een paard, een geweldsituatie, seksuele intimidatie en misbruik of de uitbraak van een besmettelijke paardenziekte als Rhino. Het KNHS calamiteitennummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en is bestemd voor wedstrijdorganisaties, federatievertegenwoordigers en juryleden.

0900-112KNHS: zet het in uw telefoon
Op het moment dat een calamiteit zich voordoet, is het belangrijk om snel en adequaat te kunnen handelen. Sla het KNHS calamiteitennummer 0900-112KNHS op in uw mobiele telefoon onder Calamiteit KNHS, zo bent u goed voorbereid.

Samen werken aan veilligheid
Samen met onze verenigingen bieden wij onze leden vele mogelijkheden om de paardensport te kunnen beoefenen. Van wedstrijden tot buitenritten, van instructie, opleidingen en officials tot korting voor evenementen en een groot scala aan paardensport producten, van talentenplannen tot kennisdeling. De KNHS werkt hierbij aan welzijn, veiligheid en heldere regels en komt op voor de belangen van paardensporters en hun paarden. Het faciliteren van een calamiteitennummer is hier onderdeel van.

Overige vragen
Met overige vragen die niet spoedeisend zijn kunt u zoals gebruikelijk terecht bij de accountmanager in uw regio of bij onze servicedesk tijdens kantooruren via tel. 0577-408300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag verder.